Bezwaren tegen nieuwbouwplan ‘de Poort van Woudrichem’

8 augustus 2021, 17:04


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Tegen de bouw van appartementencomplex De Poort van Woudrichem op de locatie van het voormalige Waterschapskantoor zijn uit de omgeving behoorlijk wat bezwaren gekomen.

Aannemersbedrijf J. van Daalen uit Gorinchem wil op de locatie een gebouw realiseren met 28 hoofdzakelijk koopappartementen en een klein aantal huurappartementen. Het gebouw krijgt een maximale hoogte van 16 meter. Voor een groot deel hebben de bezwaren betrekking op de omvang van het project in relatie tot de locatie: de entree van Woudrichem. Volgens het college van de gemeente Altena past het gebouw binnen de bestaande bouwhoogte van andere gebouwen in de omgeving. De skyline van Woudrichem wordt niet aangetast. Het college noemt het een stoer en beeldbepalend gebouw. Ook zijn er bezwaren op het parkeren bij het gebouw, het uitzicht, de schaduw van het pand en privacy. Het college wijst de meeste bezwaren van de hand, uitgezonderd een bezwaar omwille van privacy. Hiertoe wordt het gebouw aangepast door het laten vervallen van ramen in de kopgevel aan de Middelvaart.