Positief zwemadvies voor zwemlocaties langs Maas

7 augustus 2021, 21:13


Lokaal Nieuws

REGIO – Na het hoge water heeft de provincie Noord-Brabant weer een positief zwemadvies gegeven voor diverse zwemlocaties aan de Maas of aan de afgedamde Maas.

In Altena gaat het om de Wijksche Waard bij Wijk en Aalburg, badstrand Veen, De Hoge Waard bij Andel en De Mosterdpot in Woudrichem. Alleen voor De Aakvlaai is er nog een negatief zwemadvies. Hier zijn te veel intestinale enterokokken, poepbacteriën, in het water aangetroffen. Door het gestegen waterpeil van de Maas waren sinds eind juli niet alle zwemlocaties toegankelijk en kon er ook geen bemonstering plaatsvinden. Daarom werd eerder een negatief zwemadvies afgegeven, omdat er onvoldoende zicht was op de zwemwaterkwaliteit. Daarnaast kon de veiligheid van zwemmers niet worden gegarandeerd door bijvoorbeeld drijfafval, steile taluds en objecten onder water.

Aangewezen zwemwaterlocaties in Brabant worden regelmatig gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. De kwaliteit is altijd te controleren op www.zwemwater.nl.