VVD Altena stelt opnieuw vragen over kruispunt Duijlweg/Midgraaf

6 augustus 2021, 19:22


Lokaal Nieuws

ALMKERK – VVD Altena vindt het kruispunt Duijlweg/Midgraaf in Almkerk na alle aanpassingen nog steeds onveilig.

Volgens raadslid Jan Kolff blijft het een kruising waar auto’s elkaar met hoge snelheid vanuit alle richtingen kunnen naderen. Volgens hem is het aangebrachte plateau te laag en zijn ook de aangebrachte drempels flauw en laag. Beide wegen nodigen volgens Kolff nog steeds uit tot snelheden veel hoger dan 60 kilometer per uur. VVD Altena pleit nu voor de aanleg van een S-bocht in de Duijlweg of in de Midgraaf, ten noorden of ten zuiden van het kruispunt. Hierdoor wordt het kruispunt opgeheven en ontstaan er twee T-splitsingen. Het verkeer kan elkaar volgens de VVD dan niet meer op hoge snelheid kruisen. VVD heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college met het verzoek om het kruispunt aan te passen.