Hoge water zorgt voor problemen in Wijk en Aalburg

20 juli 2021, 15:27


Lokaal Nieuws

REGIO – In Wijk en Aalburg zorgde het hoge water maandag voor problemen. Zo liepen de voetbalvelden van Wilhelmina ’26 en tuinen van veel particulieren onder water.

Ook dreigde het water een aantal chalets van camping ’t Werdje te bereiken. Autobedrijf De Waal verhuisde uit voorzorg occasions naar een veilige plek. Hier bedreigde het water de werkplaats van het bedrijf. Onder meer agrariërs en de recreatieve sector wilden vanwege de dreiging dat de Kromme Nol-kering in de Afgedamde Maas dicht zou gaan. Maar Waterschap Rivierenland wil graag het waterbergend vermogen van de Afgedamde Maas maximaal benutten.

In dat geval wordt de kering pas bij 3,5 meter boven NAP gesloten. Dat peil wordt naar verwachting niet bereikt. Toch kan de uitzonderlijk hoge waterstand van dit moment voor economische schade zorgen. Wanneer daarvan sprake is, zal het waterschap kunnen besluiten om de Kromme Nol-kering alsnog te sluiten.