Henk van Straten in het zonnetje gezet door KNS

19 juli 2021, 08:36


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Op dinsdag 13 juli sloot Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd het seizoen succesvol af. Op ’t Rond in Woudrichem werd een buitenconcert gegeven.

De Woudrichemmers wisten ’t Rond goed te vinden, het was druk op de bewolkte zomeravond. Zoals de coronamaatregelen dat voorschreven, werd er voor iedereen een zitplaats geregeld waardoor het plein goed gevuld raakte. Nadat het Opleidingsorkest met leuke vrolijke muziek het concert opende, was het daarna de beurt aan het Harmonieorkest. In december moesten de orkesten noodgedwongen hun repetities staken i.v.m. de coronamaatregelen. In juni konden die weer worden opgepakt. Ook het Harmonieorkest presenteerde een leuk, vrolijk en gevarieerd programma.

Ook was er nog een verrassing voor iemand uit het publiek. Oud-lid van de vereniging Hendrik-Jan Brandenberg vierde dit jaar zijn 50e verjaardag. Via zijn moeder, Catrien Brandenberg, kwam het verzoek om Hendrik-Jan bij wijze van verrassing een uniek verjaardagscadeau te geven. Hij mocht tijdens dit concert de mars Drumbo dirigeren en genoot daar zichtbaar van. Na het concert was er voor de leden van de vereniging een barbecue. Een zeer bijzonder moment op deze BBQ was de huldiging van Henk van Straten tot Lid van Verdienste. Henk was bijna 76 jaar lid van KNS vereniging, maar helaas moest hij vanwege zijn leeftijd het saxofoon spelen in het orkest opgeven. Henk stond aan de basis van de fusie van de Woudrichemse en Oudendijkse muziekverenigingen in 1969.

Uit deze fusie ontstond het huidige Kunst Na Strijd. Hij was jarenlang actief in het bestuur van KNS, alsook in het bestuur van de Stichting Comité Autocross Woudrichem. Een stichting die jarenlang op Hemelvaartsdag een autocross organiseerde waarvan de opbrengst voor V.V. Woudrichem en Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd was. Op die manier heeft Henk er voor gezorgd dat KNS financieel toch altijd de financiële eindjes aan elkaar weet te knopen. Uit handen van voorzitter Martine in ’t Veld ontving Henk een mooi aandenken aan zijn muzikale carrière, namelijk een bronzen beeldje van een saxofoonspeler. Uiteraard was er ook een oorkonde dat hij nu Lid van Verdienste is.