Handtekeningenactie in Andel voor geplande huisvesting van arbeidsmigranten

18 juli 2021, 10:24


Lokaal Nieuws

ANDEL – Enkele inwoners van Andel zijn deze week een handtekeningenactie gestart rondom de geplande huisvesting van arbeidsmigranten aan de Middenweg.

Orchideeënkweker Butterfly Orchids wil het bedrijf uitbreiden en daarbij een onderkomen bouwen voor 274 arbeidsmigranten. Vooral dat laatste deed de afgelopen tijd stof opwaaien. Met name het aantal van 274 en in een latere fase nog eens zo’n aantal, stuit op zorgen over de leefbaarheid. Voor de arbeidsmigranten zelf maar ook voor het dorp.

Met de handtekeningenactie willen de initiatiefnemers de gemeente op een snelle manier inzicht geven over het draagvlak voor de uitbreiding van Butterfly Orchids. Ondertussen is directeur-eigenaar Gerben van Giessen van mening dat als je arbeidsmigranten niet op deze manier huisvest, ze terechtkomen in woonruimtes in de dorpskern. Iets dat dorpsbewoners volgens hem ook niet willen.