Hoog water vanaf zondag verwacht in Altena

16 juli 2021, 21:04


Lokaal Nieuws

REGIO – De Maas bereikt dit weekend ook in Altena het hoogste niveau ooit gemeten, zo meldt Waterschap Rivierenland.

Evacuatie is niet nodig, maar wel wordt vanaf zondag dijkbewaking ingesteld in het Land van Heusden en Altena. Het water is al flink gestegen, maar het echte hoogwater uit Limburg bereikt bij ons pas zondag het hoogste punt. Met de dijkbewaking controleert het waterschap de staat van de dijken en worden risico’s op tijd gezien. Bij de Maas lopen alle buitendijkse gebieden onder. 

Door het hoge water op de Maas stijgt ook het water in de Afgedamde Maas. Langs de Afgedamde Maas zullen buitendijkse tuinen, campings en uiterwaarden onder water staan. Agrariërs wordt dringend geadviseerd om hun vee uit de zomerpolders en uiterwaarden te halen. De verwachting is dat het water de drempelwaarde van 3,50 meter +NAP gaat bereiken, waardoor de Kromme Nol-kering bij Wijk en Aalburg zal sluiten. Dit zou voor het eerst zijn sinds de oplevering in 2001.