SGP-raadslid Arjan Versluis: ‘Inwoners Altena moeten profiteren van goede financiële positie’

10 juli 2021, 22:43


Lokaal Nieuws

ALMKERK – De SGP heeft in de gemeenteraad van Altena een voorstel ingediend om de lasten voor burgers te verlagen. De financiële positie van de gemeente ziet er goed uit, ook vorig jaar was er weer sprake van een overschot. De partij wil dat geld gebruiken om de lasten te verlagen.

De gemeente heeft de financiële huishouding goed op orde, al meerdere keren kon wethouder Tanis goede resultaten laten zien. SGP-raadslid Arjan Versluis: “Dit is op meerdere vlakken goed nieuws. Het laat zien dat de gemeente haar zaken goed op orde heeft. Maar het geeft ook ruimte om de inwoners van Altena hiervan te laten profiteren.” De SGP is van mening dat meevallers zo veel mogelijk ten gunste moeten komen aan de inwoners van Altena.

Het ingediende voorstel regelt dat elk huishouden €25,- korting op de lokale belastingen krijgt. Arjan Versluis: “Lastenverlichting voor burgers is één van de speerpunten van de SGP. Als blijkt dat er geld op de plank blijft liggen, moeten we ook kijken naar de ruimte om burgers tegemoet te komen. De SGP kiest er op dit moment niet voor om het geld in te zetten voor nieuwe ambities. De gemeente heeft al veel werk aan alle goede ambities en mooie plannen van de gemeenteraad. Het overschot op de begroting gebruiken voor lastenverlichting is een mooie manier om al onze burgers nog meer te laten profiteren van de goede positie van de gemeente.” De partij diende al twee keer eerder een voorstel in om de lasten te verlagen, maar beide keren hield een meerderheid van de raad het voorstel tegen.