Vandalisme in de polder

6 juli 2021, 21:47


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Voor de tweede keer in korte tijd is het trekpontje over de Bakkerskil, onderdeel van het Oostwaardpad in de gemeente Altena, doelwit geworden van vandalisme.

Agrarische Natuur Vereniging (ANV) Altena Biesbosch, met de boeren over wiens land het pad loopt, beheren en onderhouden het Oostwaardpad waar het trekpontje een onmisbaar en attractief onderdeel van is. Vrijwilligers houden regelmatig toezicht maar beginnen er zo langzamerhand ook moedeloos van te worden. Voor de zoveelste keer zijn onderdelen van het pontje vernield en meegenomen.

ANV Altena Biesbosch heeft van de gemeente de toezegging dat BOA’s meer gaan controleren en ook de wijkagenten en de boswachters van Staatsbosbeheer hebben hun medewerking toegezegd. Men hoopt dat dit er toe kan leiden dat er binnenkort weer overgevaren kan worden naar de grasdijk van de Karnemelkse polder en wandelaars weer genieten in plaats van te worden gedwarsboomd. De vernielingen zijn ronduit nutteloos te noemen en zorgen voor veel overlast en teleurstelling; zowel bij de beheerders, vrijwilligers en natuurlijk de wandelaars.