Zus van Bergeijk ontvangt Romboutsprijs 2021

3 juli 2021, 19:19


Lokaal Nieuws

ANDEL – Zus van Bergeijk heeft zaterdagmiddag, op haar verjaardag, de Romboutsprijs 2021 ontvangen. Ze kreeg de prijs, een beeldje van Sint Rombout, overhandigd door burgemeester Egbert Lichtenberg.

De prijs wordt op initiatief van ondernemersvereniging De Linden sinds 1989 uitgereikt aan personen of organisaties die zich belangeloos inzetten voor het dorp. Bergeijk was de 23ste die hem kreeg. Door veel inwoners, zo citeerde Lichtenberg het juryrapport, was zij voor de prijs voorgedragen. Vooral vanwege haar vele vrijwilligerswerk.

Volgens vele Andelnaren is Zus van Bergeijk een ‘stille kracht’ die zorgzaam is voor dorpsgenoten. Jarenlang waste ze de kleding van diverse elftallen van Sparta’30. En haakte ze mutsjes voor een goed doel. Vorig jaar waren dit er maar liefst 580. Naast deze activiteiten was ze ook kerkelijk en maatschappelijk actief. Als bestuurslid van basisschool De Zaaier en sinds de oprichting van het koor Van alles wa. Ook de Gereformeerde Kerk kon op haar steun rekenen.