Bomen voor hoop in Altena

3 juli 2021, 06:33


Lokaal Nieuws

ALTENA – Het college van Altena heeft positief gereageerd op de vragen van de CDA-raadsleden Arno Bouman en Otto van Breugel over bomen van hoop.

Beide raadsleden stelden vragen of het mogelijk is om in Altena in ieder dorp een herinnerings- en ontmoetingsplek te creëren voor inwoners die getroffen zijn door corona. Volgens Bouman kan dit op een locatie in een dorp. Hier kunnen inwoners die getroffen zijn door corona, op welke wijze dan ook, even stilstaan met elkaar om elkaar te troosten. Bomen staan niet alleen symbool voor hoop, maar dragen bovendien bij aan een duurzame toekomst volgens beide raadsleden.

“In elk dorp zijn wonden geslagen”, volgens Otto van Breugel. “Er zijn mensen overleden ten gevolge van dit virus en een deel van de inwoners die ziek zijn geworden, ervaart nog dagelijks de gevolgen van deze ziekte op hun dagelijks functioneren. We zijn daarom erg blij dat het college en andere raadsfracties dit idee omarmen.”