Wethouder Tanis geeft startsein voor bouw 26 woningen in Andel

2 juli 2021, 05:55


Lokaal Nieuws

ANDEL – Op donderdag 1 juli heeft wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena de symbolische eerste paal geslagen voor 26 nieuwe woningen in Andel.

De woningen staan straks in nieuwbouwwijk De Bronkhorst aan de straten Kroonsappel, Boerengroen en Roem van Altena. Jansen Bouwontwikkeling bouwt een gevarieerd aanbod van woningen. Er komen 18 hoek- en tussenwoningen voor zowel starters als doorstromers, 4 twee-onder-één-kap woningen en 4 levensloopbestendige woningen. Directeur van Jansen Bouwontwikkeling Jeroen Jeukens: “Naast de rijwoningen was het in eerste instantie de bedoeling om acht twee-onder-één-kapwoningen te bouwen. De vraag naar levensloopbestendige woningen was echter zo groot, dat we vier woningen hebben kunnen omzetten naar levensloopbestendige woningen. De verkoop is zeer succesvol verlopen.” In eerdere bouwfasen op De Bronkhorst ontwikkelde Jansen Bouwontwikkeling al 12 twee-onder-één-kapwoningen en 6 hoek- en tussenwoningen.

Wethouder Hans Tanis is tevreden met het gevarieerde aanbod: “Het is bekend dat we in Altena veel woningen moeten bouwen zoals voor starters en voor doorstromers als gezinnen en senioren. Daar werken we hard aan, samen met onder andere projectontwikkelaars. Dit project bevat een prachtig gevarieerd aanbod binnen de koopmarkt en sluit zo ook aan bij de recent vastgestelde woonvisie. De prijs van 210.000 euro voor een tussenwoning laat zien dat we in Altena ook betaalbaar voor starters bouwen. Samen met de andere te bouwen woningen is dit een goede aanvulling voor deze nieuwbouwwijk in Andel.”