Raïsa Schoon uit Werkendam Olympisch Beachvolleybalster

29 juni 2021, 17:57


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Ze haalde met haar partner Katja Stam de internationale pers, stond in vrijwel alle landelijke dagbladen, was te zien op de nationale televisie en op heel veel websites, de social media ontploften bijna.

Waarom? Omdat het zo mooi was, zo uniek en ook zo verdiend. Raïsa Schoon uit Werkendam en Katja Stam wonnen met Nederland het Olympisch Kwalificatie Toernooi en daarna dwongen ze in een onderlinge play-off tegen landgenoten Marleen van Iersel en Pleun Ypma het ticket af, waarmee ze naar de Olympische Spelen in Tokio gaan.

In navolging van haar moeder Debora, die op de Olympische Spelen van Atlanta en Sydney stond, mogen Raïsa en Katja nu Nederland vertegenwoordigen op het meest aansprekende toernooi dat de sport kent.