Arriva start wervingscampagne voor nieuwe chauffeurs

29 juni 2021, 17:50


Lokaal Nieuws

ALTENA – In Altena zorgt de inzet van buurtbussen ervoor dat inwoners mobiel blijven in met name de kleine kernen. De 8-persoonsbussen worden gereden door buurtbusverenigingen die geheel bestaan uit vrijwilligers.

De vrijwilligers zijn onverminderd enthousiast over hun werkzaamheden: de bijdrage aan de mobiliteit in de regio, het rijden zelf en het contact met de mensen. Om alles goed te laten draaien zijn enthousiaste vrijwilligers in Altena onmisbaar. Arriva is in samenwerking met de gemeente Altena en de buurtbusverenigingen een wervingscampagne gestart.

De aftrap van de wervingscampagne was op 26 juni. Op centrale plaatsen in Almkerk, Veen, Giessen-Rijswijk en Woudrichem vertelden buurtbusvrijwilligers over hun werk en probeerden zij inwoners van Altena enthousiast te maken om ook vrijwilliger te worden.

Zo stond buurtbuschauffeur Nel Kanselaar, voorzitter buurtbusvereniging Babyloniënbroek, in Almkerk en in Veen: “Ik heb veel mensen gesproken en verteld waarom vrijwilligers hard nodig zijn. Vrijwilliger zijn op een buurtbus is voor mij een combinatie tussen zinvol, leuk en ook heel sociaal werk. Ik kijk er elke week weer naar uit om in te stappen en te zien wie ik weer verder kan brengen.” Komende week is de wervingsactie in Werkendam, Sleeuwijk, Hank, Nieuwendijk en Dussen.

De vrijwilligers van de buurtbus worden ingezet als chauffeur en rijden zo’n 1 à 2 dagen mee in de dienstregeling. Daarnaast worden ook regelmatig bestuursleden gezocht. De zoektocht gaat uit naar enthousiaste inwoners, die een paar uur in de week tijd en zin hebben en in het bezit zijn van een B-rijbewijs. De maximale leeftijdsgrens voor rijdende vrijwilligers is 79 jaar.

Iedere buurtbus rijdt een reguliere dienstregeling. De vrijwilligers van de verenigingen zorgen dat die uitgevoerd wordt. Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena onderstreept het belang van buurtbussen: “De inzet van buurtbussen is erop gericht om onze inwoners uit kleinere dorpen te verbinden met de bushaltes waar de reguliere grote bussen een dienst leveren naar de steden of met mobiliteitsknooppunten in de regio. Zo leveren de buurtbussen een belangrijke bijdrage aan de mobiliteit in Altena en Brabant. Het werk van de buurtbusvrijwilligers is dus voor veel inwoners van grote waarde.”

Geïnteresseerden die graag als vrijwilliger voor één van de buurtbusverenigingen aan de slag zouden gaan, kunnen hun interesse kenbaar door een mail met hun contactgegevens en de naam van de vereniging waarvoor interesse bestaat, te mailen aan de buurtbus coördinator van Arriva Brabant: christian.villee@arriva.nl.