Speeltuin en trapveldje aan de Notenlaan in Sleeuwijk geopend

24 juni 2021, 05:57


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Woensdag 23 juni heeft wethouder Roland van Vugt de nieuwe speeltuin aan de Notenlaan in Sleeuwijk geopend. Wethouder Shah Sheikkariem ondertekende tegelijkertijd een adoptieovereenkomst voor het trapveldje.

Het initiatief van de inwoners voor de speeltuin zijn samen met de scholen, kinderopvang, buurtbewoners en gemeente uitgewerkt. Zo staat er nu in de speeltuin een kabelbaan en oerwoudslingerschommel. De speeltoestellen zijn geschikt om met meerdere kinderen tegelijkertijd te gebruiken. Dit moet kinderen stimuleren samen te spelen. “Dat geeft ook het bordje aan met het gedicht. Dat is een oproep om het vooral samen leuk te maken in het dorp”, aldus Van Vugt. De natuurlijke uitstraling van de speeltoestellen past volgens de wethouder in de natuurlijke omgeving van Sleeuwijk. Onder de kinderen, die bij de opening aanwezig waren, was de kabelbaan het populairst.

In de adoptieovereenkomst voor het trapveldje spreken de initiatiefnemers af het trapveldje te onderhouden. Dit doen zij met financiële steun van de gemeente Altena. De belijning is inmiddels aangebracht en er komt street art in de middencirkel.