Wethouder Van Vugt en wethouder Jorritsma geven startsein voor aanleg wandelpark Eethen

22 juni 2021, 18:54


Lokaal Nieuws

EETHEN – Vrijdag 25 juni geven wethouder Roland van Vugt en wethouder Paula Jorritsma het startsein voor de aanleg van een wandelpark in Eethen.

Het park komt op een voormalig landbouwperceel tussen de Nieuwe Steeg en de Molensteeg, achter de velden van voetbalvereniging GDC. Dit perceel wordt omgevormd tot wandelpark met onder andere slootjes, verhogingen, wandelpaden, een poel, ruimte om te spelen en een hondenrenveld.

Deze zomer wordt het park aangelegd en ingezaaid en komende winter wordt het biodivers ingeplant. De oppervlakte bedraagt ongeveer 6 hectare (60.000 m2). Met het park wordt ‘een rondje Eethen’ nog interessanter. Voor het ontwerp hebben inwoners en de kinderen van basisschool meegedacht en ideeën aangedragen.