Ook kritiek van UNESCO over bouwplannen Op ’t Loev

22 juni 2021, 18:27


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Het nieuwbouwplan Op ’t Loev bij Woudrichem krijgt naast bezwaar van inwoners en provincie nu ook kritiek van de UNESCO Werelderfgoed.

Een internationale commissie, die adviseert over de wereld erfgoed-aanvraag voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is kritisch over beoogde bouwplannen langs de hele linie die loopt van Muiden in Noord-Holland tot aan de Biesbosch. Op zich vindt de commissie dat de woningbouw op het voormalige industrieterrein bij Woudrichem een verbetering kan opleveren, maar het heeft bedenkingen over een groot achthoekig gebouw met zicht op de oude vestingwallen en nog een massief gebouw aan de andere kant van het terrein.

De commissie schrijft in haar advies dat op z’n minst die hoogbouw geschrapt moet worden om de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot werelderfgoed te kunnen benoemen.