Opening nieuwe speelvoorziening en ondertekening adoptieovereenkomst trapveldje

18 juni 2021, 06:16


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Woensdag 23 juni opent wethouder Roland van Vugt de nieuwe speelvoorziening in het park aan de Notenlaan in Sleeuwijk. Tegelijk tekent wethouder Shah Sheikkariem de adoptieovereenkomst voor het naastgelegen trapveldje. Beide zijn initiatieven van inwoners.

De initiatiefnemers van de speelvoorziening hebben samen met de scholen, kinderopvang, buurtbewoners en de gemeente de plannen uitgewerkt. Er komen onder andere een kabelbaan en een oerwoudslingerschommel. De initiatiefnemers van het naastgelegen trapveldje knappen deze zelf op, met financiële ondersteuning van de gemeente. Zo werd belijning aangebracht, en komt er streetart in de middencirkel.

De initiatiefnemers ondertekenen een adoptieovereenkomst met de gemeente. Dat betekent dat ze zelf het trapveldje onderhouden. Door de coronamaatregelen worden de openingsactiviteiten in klein gezelschap gehouden. Wel organiseren de buurtsportcoaches die middag activiteiten voor de kinderen.