Gemeenteraad lijkt akkoord te gaan met extra kosten voor elektrische veerboten

16 juni 2021, 19:30


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeenteraad van Altena lijkt akkoord te gaan met de extra kosten die gemoeid zijn met de bouw van twee elektrische veerboten. Altena trekt bij de aanbesteding samen op met Gorinchem.

Aanvankelijk dachten beide gemeentes dat de boten gebouwd kunnen worden voor 4,3 miljoen euro, maar daar tekende geen scheepsbouwer op in. De prijs van beide veren komt nu uit op 9,3 miljoen euro. En dat ook eens zonder subsidies waarop gerekend werd, omdat de provincie de veerverbindingen niet als openbaar vervoer ziet.

Wethouder Tanis zegde de raad toe alles in het werk te stellen om alsnog een subsidie te verkrijgen. Op 22 juni valt het definitieve besluit. Nu is al duidelijk dat de raad goed functionerende veerverbindingen voor het eiland te belangrijk vindt en daarom met de extra kosten zal instemmen.