Geldboete en voorwaardelijke gevangenisstraf voor man uit buurt van Werkendam

16 juni 2021, 19:34


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Een man uit de buurt van Werkendam krijgt een geldboete van 300 euro en een week voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd omdat hij zijn kinderen weigert naar school te laten gaan.

De man vindt dat geen enkele school voldoende uitdrukking geeft aan de bijbel en aan de Drie Formulieren van Enigheid. Dat zijn theologische geschriften die in de 17e eeuw door de toenmalige gereformeerde kerk officieel werden aangenomen. Net als eerder de rechtbank van Breda vond het Hof van Den Bosch dat verweer te algemeen.

Volgens het Hof kunnen de ouders hun kinderen ook elders in het land inschrijven bij een school die voldoet aan hun principes. Ze kunnen ook zelf zo’n school oprichten of de kinderen buiten reguliere schooltijden lessen geven die in overeenstemming zijn met hun geloofsopvattingen.