Eerste fietscruiseschip in Werkendam

16 juni 2021, 19:20


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – In de haven van Werkendam, gemeente Altena, arriveerde woensdag 16 juni een schip met een heel bijzondere ‘lading’: fietscruiseschip Poseidon leverde 88 vaar-fietsvakantiegangers af op de gemeentekade.

De sportieve gasten zetten hun rustige vaartocht om in een actieve fietstocht en koersten naar Heusden, waar het schip en fietsers elkaar ’s avonds weer troffen. Het is de eerste keer dat een passagiersschip met gasten de haven van Werkendam bezoekt. Geheel volgens de maritieme traditie werd mps. Poseidon door de havenmeesters welkom geheten. Ter herinnering aan deze zogenaamde ‘first call’ ontving kapitein Jaap Lamme uit handen van Lou Goedel en Jan Smit een havenschildje: “Toen wij maanden geleden de reserveringsaanvraag voor de gemeentekade voor een uur kregen, keken we wel even op. Toen bleek dat het om het afzetten van fietsers ging, aarzelden wij geen moment en schakelden wij ook met WMI om hier een bijzonder moment van te maken.”

De fietsers werden verwelkomd door Roland van Vugt, wethouder van de gemeente Altena met de portefeuille Toerisme: “Wij zijn er trots op deze groep fietsers te mogen ontvangen op ons mooie eiland van Altena. Bij ons gaan natuur, water, sport, cultuur, recreatie en toerisme hand in hand, dus dit is een perfecte match. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze gasten zullen genieten van de mooie routes, bezienswaardigheden en onze gastvrije horeca! Dit type toerist past bij het toeristisch profiel van Altena.”

De wethouder overhandigde aan hotelmanager Kevin Harmsen een informatiepakket, dat speciaal door het VVV Altena Biesbosch gemaakt is om de gasten te inspireren. Iedere fietser ontving een informatieboekje en vier op maat gemaakte fietsroutes. De fietsers kiezen op individuele basis hoe zij van Werkendam naar Heusden fietsen en welke stops zij maken. Mps. Poseidon voer in opdracht van River Cruises Holding vaar-fietsvakanties uit. River Cruises Holding B.V. is een jonge passagiersrederij die met vijf riviercruiseschepen fietsboottochten aanbiedt op de Europese binnenwateren, voornamelijk in Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in het combineren van fietsen en varen.