Plan van Altena om in 2046 ‘circulaire gemeente’ te zijn

15 juni 2021, 17:47


Lokaal Nieuws

ALTENA – Altena werkt aan een plan om in 2046 een circulaire gemeente te zijn. Een kringloopeconomie is volgens wetenschappers een oplossing tegen klimaatverandering.

Daarbij wordt dan zuinig omgesprongen met de natuur en natuurlijke hulpbronnen, wordt voedselverspilling tegengegaan en afval hergebruikt. Altena wil graag vooroplopen met dergelijke vernieuwende ideeën. Daarvoor werkt de gemeente samen met inwoners en ondernemers, met wetenschappers van de Wageningen University en met een aantal maatschappelijke organisaties en de provincie Noord-Brabant.

Een eerste, kleine stap is al gemaakt met een bijeenkomst over carbon farming. Daarbij wordt koolstof opgeslagen in de bodem en ploegen agrariërs hun land minder tot niet om zo uitstoot van schadelijke stoffen tegen te gaan. Drie bedrijven en tien agrariërs hebben inmiddels aangegeven daarin interesse te hebben.