Integrale handhavingsactie in de Biesbosch

13 juni 2021, 17:04


Lokaal Nieuws

REGIO – Zaterdag 12 juni vond weer een integrale handhavingsactie plaats in de Biesbosch en directe omgeving.

De actie was een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, politie, verschillende gemeenten en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Er werd gecontroleerd op overlast, vernielingen, kampvuren, niet aangelijnde honden en andere terreinregels. Tijdens de actie werden 45 proces-verbalen en 20 waarschuwingen uitgedeeld en ook werd een rijbewijs ingenomen.

De proces-verbalen en waarschuwingen werden uitgedeeld voor onder meer het niet tonen van een identiteitsbewijs, varen onder invloed van alcohol en het betreden van verboden gebied. Op de Bandijk in Werkendam werd door de politie een snelheidscontrole uitgevoerd. Daar reed een automobilist 137 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurder kon direct zijn rijbewijs inleveren. Zeven andere weggebruikers kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 30 kilometer per uur.