Taxus inzameling 2021 komt gestaag op gang

11 juni 2021, 06:27


Lokaal Nieuws

REGIO – De Taxusinzameling 2021 is inmiddels alweer enkele weken geleden van start gegaan. Normaal gezien draait Stichting Taxus Taxi vanaf begin juni op volle toeren. Dit jaar ligt dat net even anders.

Het koude voorjaar heeft gezorgd voor een fikse achterstand in de groei van de taxushagen. Mogelijk zal Taxus Taxi het dit jaar dus met minder oogst moeten doen dan andere jaren. Het verschil kan nog wel worden gemaakt in het aantal mensen dat meedoet aan de inzameling. De oproep is dan ook aan zoveel mogelijk mensen om hun verse taxustakjes aan de stichting te doneren via www.taxustaxi.nl/afspraak.

Voor wie denkt dat het ‘schoon’ aanleveren van taxussnoeisel een hele klus is, die heeft het mis. Een beperkte hoeveelheid stenen en zand zijn voor de stichting namelijk geen enkel probleem. Na de inzameling reinigt Taxus Taxi het snoeisel nog, waardoor stenen en zand uit het verse groen worden gefilterd. Voor wie er rekening mee wil houden vraagt Taxus Taxi het snoeien nog enkele weken uit te stellen. Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via taxustaxi.nl of sociale media.