Wereldprestatie van Raïsa Schoon tegen wereldtop

8 juni 2021, 06:34


Sport Nieuws

WERKENDAM – Beachvolleybalster Raïsa Schoon uit Werkendam heeft met haar partner Katja Stam een topprestatie geleverd op de viersterren Worldtour toernooi in Ostrava, Tsjechië.

Dit toernooi was het laatste toernooi waar plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokyo kon worden afgedwongen. Raïsa en Katja trokken zich niets aan van reputaties en versperden drievoudig Olympisch kampioen Kerri Walsh-Jennings uit de Verenigde Staten de weg naar Tokyo. Ook versloegen zij het Braziliaanse nummer één geplaatste team Agatha-Duda. In de kwartfinale kwamen de jonge Raïsa en Katja (19 en 22 jaar) in een spannende driesetter maar nipt tekort tegen de huidige wereldkampioenen, de Canadese dames Pavan en Melissa.

Met deze topprestatie ligt de weg naar Tokyo nog steeds open voor Raïsa en Katja. Via een Olympisch kwalificatietoernooi, dat in Scheveningen wordt gespeeld en bij winst een play-off, kunnen zij zich nog steeds plaatsen voor de Olympische Spelen.