Buurt hoopt op meer autodelers in Woudrichem

8 juni 2021, 18:12


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – De brandstofprijzen rijzen op dit moment de pan uit. Een slechte timing nu Woerkummers langzaam weer meer uitstapjes gaan maken.

Een goed moment om jezelf nog eens achter de oren te krabben. Want is het bezit van een eigen auto nog wel van deze tijd? De ambassadeurs van Samen Slim Rijden Woudrichem vinden van niet. Nu de situatie rond Covid-19 langzaam tot meer uitstapjes gaat leiden worden de elektrische deelauto’s van Samen Slim Rijden in Woudrichem weer meer gebruikt. Volgens ambassadeur Bart Verkade is dit het perfecte moment om na te denken over je mobiliteit: “Nu we weer een beetje mobieler worden lijkt het ons een goed moment om buurtbewoners te vragen na te denken over hoe ze hun auto gebruiken. Misschien kan dat slimmer, duurzamer en goedkoper. Vandaar dat we een ludieke actie met ansichtkaarten zijn gestart.”

De ambassadeurs hebben een ansichtkaart gemaakt die van buur tot buur kan worden doorgegeven. Er zijn vijf ansichtkaarten in omloop gebracht waarop mensen kunnen aangeven of ze het initiatief een warm hart toedragen en of ze op korte termijn mee willen doen, overwegen in de toekomst mee te doen of niet mee willen doen. De mensen op de ansichtkaart die als eerste vol is, ontvangen een doosje autodrop. De ambassadeurs hopen dat vooral het aantal gebruikers in Woudrichem buiten de vesting toe gaat nemen, maar natuurlijk zijn nieuwe gebruikers uit de Vesting ook welkom.

Op dit moment delen elf inwoners van de Vesting twee elektrische auto’s. De meesten zien de deelauto als een goede vervanging van hun tweede auto. Die staat door corona nog meer stil dan normaal, terwijl de vaste kosten doorlopen. Door de tweede auto de deur uit te doen en een abonnement af te sluiten voor de deelauto bespaar je veel geld en ben je toch altijd flexibel wanneer je een auto nodig hebt. Er is ook een gebruiker die zelf helemaal geen auto meer heeft. Voor gebruikers die veel rijden is er een apart abonnement. Zelf meedoen of meer informatie? Kijk op woudrichem.samenslimrijden.nl.