Opgerold drugslab in Werkendam blijkt amfetaminelab

2 juni 2021, 16:50


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Het drugslab dat dinsdag in de Beatrixhaven in Werkendam werd ontdekt, was een amfetaminelab. Het drugslab werd ontdekt in een loods.

Twee mannen, van 22 en 36 jaar oud uit Tilburg, zijn opgepakt. Van een derde verdachte, een 28-jarige man, is geen woonadres bekend. Ze zitten allen in beperking op last van het Openbaar Ministerie (OM) in Breda. De ontmanteling van het drugslab is in de loop van woensdagmiddag afgerond.

De politie kwam dinsdag het lab op het spoor nadat een getuige melding maakte van een verdachte situatie. Dinsdagmiddag viel de politie de loods binnen. Drie mannen sloegen op de vlucht en werden na een korte achtervolging in de haven opgepakt. De politie bevestigt woensdag dat ze aan de waterkant zijn gearresteerd en dat daarbij een agent zijn dienstwapen moest trekken. Volgens een omstander zou zeker één van de verdachten bij zijn vluchtpoging in het water zijn beland.