Motorboten langer welkom in de Biesbosch: ondernemers en watersporters opgelucht

1 juni 2021, 17:21


Lokaal Nieuws

REGIO – Motorboten zijn langer welkom in de Biesbosch. Na flink wat onrust wijzigt Staatsbosbeheer nu haar plannen voor stil en duurzaam varen vooralsnog niet.

Met de ambitie dat vanaf 2030 alleen nog elektrische vaartuigen in de groene kern van de Biesbosch welkom zijn, zorgde Staatsbosbeheer de afgelopen maanden voor onrust onder watersporters en ondernemers. Staatsbosbeheer zwicht nu voor de bezwaren. De plannen voor de Biesbosch werden eerder al besproken in de gemeenteraad van Drimmelen.

De raad is daarom blij met de boodschap van wethouder Lieke Schuitmaker dat Staatsbosbeheer de ambitie van stil en duurzaam varen met belanghebbenden gaat herzien. De raad wil wel meer zeggenschap over het natuurgebied. Ook ondernemers en watersportverenigingen willen meer inspraak in de plannen.