Kick-off Vestingdriehoekdagen groot succes

1 juni 2021, 17:40


Lokaal Nieuws

REGIO – Op zaterdag 29 mei vond de kick-off van de Vestingdriehoekdagen plaats. Het was het startsein naar de daadwerkelijke Vestingdriehoekdagen, die door corona zijn verschoven naar 28 en 29 mei 2022.

Het doel is om de plaatsen Gorinchem, Woudrichem en Zaltbommel en toeristische trekpleisters Slot Loevestein en Fort Vuren op de kaart te zetten. Fietsers en wandelaars wisten het unieke gebied afgelopen zaterdag dan ook goed te vinden, mede dankzij het mooie weer. De dag werd door de verschillende bestuurders afgetrapt met een ontbijtje to go. 

In Gorinchem werd het stripboek ‘Het Waterwapen’ officieel gelanceerd. De strip gaat over het Rampjaar 1672 en is gemaakt ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie wat volgend jaar wordt gevierd. Bij de Lingehaven namen gedeputeerde Willy de Zoete van Zuid-Holland en wethouder Joost van der Geest het eerste exemplaar in ontvangt. Al met al was de kick-off een geslaagde manier om recreanten alvast kennis te laten maken met het gebied, boordevol herinneringen uit het verleden.