Eerste ei van de visarend uitgekomen

1 juni 2021, 17:32


Lokaal Nieuws

BIESBOSCH – In het ‘webcamnest’ is op 31 mei het eerste kuiken van de visarend geboren. Om 8.04 uur kroop live het eerste kuiken uit het ei.

Op 23 april werd het eerste ei gelegd, op 25 april het tweede ei en op 29 april het derde ei. Na 38 dagen broeden kwam dus het eerste ei uit en kon er live worden meegekeken naar hoe dit kuiken al snel verse vis kreeg toegestopt. De visarend voelt zich ook dit jaar thuis in de Biesbosch. Een recordaantal van vijf paar is gaan nestelen en uiteindelijk is er sprake van vier broedparen.

Dit jaar was het wel genieten geblazen. Voor het eerst kon er live worden meegekeken in het visarend nest. Nadat op 26 maart de eerste visarend opeens in beeld kwam, volgden de ontwikkelingen zich snel op. De kolonisatie van de visarend zit in de Biesbosch in de lift en goed voor de Nederlandse populatie. Vanaf 2016 wordt hier succesvol gebroed en na het recordjaar van 2020 met drie succesvolle broedparen, is er dit jaar sprake van zeker vier broedparen. Een vijfde paar probeert een stevig nest te bouwen en het is nog even de vraag of daar ook gebroed gaat worden. Om de broedparen voldoende broedrust te bieden, zijn twee stukjes wandelpad en een deel van een kreek tijdelijk afgesloten.