Schriftelijke vragen van AltenaLokaal over de vrijwillige brandweer

29 mei 2021, 06:22


Lokaal Nieuws

ALTENA – AltenaLokaal is bang dat een deel van de brandweervrijwilligers in Altena stopt, als de voorgestelde hervormingen van demissionair minister Ferdinand Grapperhaus van justitie werkelijkheid worden.

Er ligt namelijk een voorstel om taken bij de vrijwilligers weg te halen en over te hevelen naar de beroepsbrandweer. Volgens fractievoorzitter Philip den Haan van AltenaLokaal zijn binnen onze gemeentegrenzen de meeste brandweerlieden vrijwilligers die hetzelfde werk doen als hun beroepscollega’s en dat mag binnenkort niet meer. Concreet betekent dit dat na de voorgenomen hervorming vrijwilligers minder taken mogen uitvoeren.

Volgens de partij zou 15 procent van de brandweervrijwilligers overwegen te stoppen als de hervormingen doorgaan. AltenaLokaal heeft over de hervormingen vragen gesteld aan het college.