Verenigingen Dussen krijgen plek in oude brandweerkazerne

27 mei 2021, 21:44


Lokaal Nieuws

DUSSEN – Jeugdsoos Dussoos, CS De Klaitrappers en de EHBO-vereniging Dussen kunnen hun activiteiten de komende 5 jaar voortzetten in de oude brandweerkazerne. Dat heeft het college dinsdag besloten.

De genoemde verenigingen maakten tot voor kort gebruik van gebouwen op het terrein van de brandweerkazerne in Dussen. Een deel van de gebouwen is begin dit jaar gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe kazerne. Daarmee zouden de verenigingen op straat komen te staan. Dat wilde het college voorkomen. De gemeente en de verenigingen zijn samen op zoek gegaan naar een oplossing. De huidige brandweerkazerne kwam daarbij als beste uit de bus.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Ik ben verheugd dat we met elkaar een oplossing hebben gevonden voor de huisvesting. Deze verenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en verbinding in Dussen.” Het college heeft ook andere opties onderzocht voor de vrijkomende locatie bij de brandweerkazerne, zoals woningbouw. Uiteindelijk is besloten dat in ieder geval de komende 5 jaar de verenigingen er gebruik van mogen maken. Als de brandweer is verhuisd naar de nieuwe kazerne, wordt de oude kazerne aangepast voor huisvesting van de verenigingen. De verwachting is dat de verenigingen in het najaar van 2022 hun intrek kunnen nemen in de kazerne.