Altena lanceert Stimuleringsfonds voor periode na corona

26 mei 2021, 18:39


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente Altena staat ondernemers, bedrijven en organisaties juist nu bij om hun creativiteit en ondernemerschap ten volle te benutten voor de periode na corona. Ondanks de compensatiemaatregelen van het Rijk hebben zij hun reserves moeten aanspreken tijdens de coronacrisis.

Om hen te ondersteunen in het opstarten van de activiteiten heeft de gemeente het Stimuleringsfonds opgericht. Dit fonds stelt een eenmalige bijdrage beschikbaar aan ondernemers, bedrijven en organisaties om hun activiteiten weer te kunnen oppakken. In totaal heeft de gemeente Altena hiervoor € 100.000 beschikbaar gesteld.

Matthijs van Oosten, wethouder economie: “Samen met onze ondernemers, bedrijven en organisaties investeren we in de economie en samenleving van Altena.” Paula Jorritsma, wethouder cultuur: “Met compensatie voor geleden schade willen we de verbeeldingskracht van onze culturele ondernemers stimuleren om ook na corona weer volop evenementen te organiseren en activiteiten te ontplooien.”

Vanaf 28 april besloot het Kabinet de eerste stappen in het openingsplan te zetten. Deze geven de samenleving en economie weer wat meer ruimte. Om activiteiten na corona mogelijk te maken, zijn nu financiële middelen nodig. Daarvoor opent de gemeente Altena een tijdelijke subsidieregeling in de vorm van het Stimuleringsfonds. In totaal wordt € 100.000 beschikbaar gesteld aan ondernemers, bedrijven en organisaties die geraakt zijn door corona. Zij kunnen een subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld het opstarten van horeca, het plannen van evenementen en het organiseren van culturele activiteiten.

De tijdelijke subsidieregeling gaat in vanaf 8 juni 2021 en loopt tot uiterlijk 31 december 2021 of totdat het beschikbare budget van 100.000,- vergeven is. De subsidie wordt verleend op basis van minstens 50% cofinanciering en bedraagt maximaal € 1.500 per aanvrager. Kijk voor de regeling en de voorwaarden op www.gemeentealtena.nl.