Plannen voor brandweerkazerne Hank concreter geworden

25 mei 2021, 06:13


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente Altena is al enige tijd bezig met de voorbereiding van de bouw van nieuwe brandweerkazernes in Hank, Almkerk en Dussen. De plannen voor de nieuwe kazerne in Hank zijn nu concreet geworden.

Op korte termijn zal de huidige kazerne aan de Stadhoudershoef gesloopt worden en zal op die plek een nieuwe energieneutrale kazerne gebouwd gaan worden. De nieuwe kazerne zal voorzien worden van zonnepanelen en is gemaakt van natuurvriendelijke materialen. Rondom de kazerne wordt veel nieuwe beplanting aangebracht. De nieuwe kazerne wordt iets groter dan de oude: 400 vierkante meter.

In Almkerk wordt de nieuwe kazerne gebouwd aan de Sportlaan en in Dussen aan de Zuideveldlaan. Het is de bedoeling dat één aannemer alle drie de kazernes gaat bouwen en in dezelfde stijl. Wanneer de bouw begint, is nog niet bekend. Volgende maand stemt de gemeenteraad over de plannen.