Examenjaar 2021 op het Altena College afgesloten met centraal examen

25 mei 2021, 06:19


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Het bijzondere examenjaar 2020, dat werd afgerond zonder centraal examen en waarin de schoolexamencijfers beslissend waren, was voor de ene leerling een teleurstelling en voor de ander een geluksmoment. Het examenjaar 2021 is weer ‘als vanouds’.

Ofwel bijna als vanouds, want deze keer staan de tafels in de gymzaal op 1,5 meter afstand van elkaar en moeten er op sommige momenten andere zalen van het schoolgebouw extra worden ingezet om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Om te voorkomen dat leerlingen door een quarantaine of besmetting met het coronavirus hun examen niet kunnen afronden, heeft het ministerie van OCW de afnamemogelijkheden verruimd.

Dit jaar zijn er drie tijdvakken waarin examens kunnen worden afgenomen en zelfs een vierde (extern) tijdvak als het binnen de drie tijdvakken niet lukt. Conrector De Vries laat weten dat het overgrote deel van de leerlingen ervoor kiest om alle examens in het eerste tijdvak te maken. Als dit lukt weten deze leerlingen op donderdag 10 juni al of ze geslaagd zijn. Andere leerlingen moeten iets langer wachten op de definitieve uitslag.