Eerste wedstrijd Biesboschzwemmers sinds lange tijd

23 mei 2021, 13:46


Sport Nieuws

WERKENDAM – Voor het eerst sinds medio oktober 2020 hebben leden van de Biesboschzwemmers weer een wedstrijd gezwommen. Na ruim een uur zwemmen waren er vijf clubrecords en 52 persoonlijke records verbeterd.

In het Werkendamse zwembad Werkina kwamen 29 leden aan de start en er werd ondanks alles snel gezwommen. Tess Vonk liet zien dat zij ondanks de lange tijd van geen wedstrijden het harde zwemmen niet verleerd is. Op de 50m vlinderslag wist ze haar toptijd met bijna anderhalve seconde aan te scherpen en verbeterde zij het clubrecord bij de meisjes onder 11 en 13 jaar. Daarnaast verbeterde Tess ook op de 100 schoolslag en 200 vrije slag haar eigen persoonlijke en clubrecords. De laatste die een clubrecord verbeterde was Lars de Kooter en hij deed dit op de 100 schoolslag. Lars haalde ruim een seconde van zijn toptijd af. Eerder deze middag had hij zich op de 50 vlinderslag al met ruim drie seconden verbeterd.

Op 5 juni is er opnieuw een wedstrijd en weer twee weken daarna is de derde wedstrijd van deze zomer. De club hoopt dat ook de zwemmers vanaf 27 jaar binnenkort weer aan wedstrijden mogen deelnemen.