Tientallen miljoenen nodig voor aanpak wegennet in Altena

22 mei 2021, 12:00


Lokaal Nieuws

ALTENA – Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena komt met 22 projecten om het wegennet in Altena te verbeteren.

Deze 22 concrete projecten staan in de mobiliteitsvisie 2040 om het wegennet en de doorstroom van verkeer in het gebied te verbeteren. De projecten zijn niet allemaal nieuw. Zo wordt al werk gemaakt van een fietspad langs de Middenweg tussen Andel en Veen, werkt de provincie Noord-Brabant aan een oplossing voor het fileknelpunt bij de Kromme Nol en na de zomer moet een plan voor de ontsluiting van Hank gereed zijn. Ook een nieuwe weg van Werkendam naar de Tol neemt al serieuze vormen aan waar nu drie opties voor op tafel liggen.

De mobiliteitsvisie zet in op een veilig, leefbaar, bereikbaar en duurzaam Altena. Daarbij ligt de focus op voetgangers en fietsers. De komst van zogenoemde ‘hubs’ is nog wel toekomstmuziek. Hier komt verkeer samen met toeristische informatie, boodschappen of het afhalen van pakketjes. “Al met al zijn voor de uitvoering van de mobiliteitsvisie ‘tientallen miljoenen euro’s’ nodig”, aldus Tanis. “Maar als we niks doen, loopt het verkeer in Altena vast en kachel je gewoon achteruit.”