Opnieuw vragen VVD Altena over appartementen kerk Dussen

22 mei 2021, 12:10


Lokaal Nieuws

DUSSEN – VVD Altena heeft opnieuw vragen gesteld over de realisatie van startersappartementen in de Rooms-Katholieke Kerk in Dussen.

Volgens VVD Altena kan dit plan bijdragen aan een oplossing van de acute woningnood in Altena en tegelijk het pand voor de toekomst behouden. Volgens VVD Altena kan woningbouw in de kerk alleen gerealiseerd worden als de initiatiefnemers wel ruimte krijgen om te kunnen ontwikkelen. De commissie ruimtelijke kwaliteit zou te weinig rekening houden met de economische haalbaarheid van het plan. De initiatiefnemers hebben laten zien dat zij bereid zijn om de historische waarden van het pand zo veel mogelijk intact te laten. Hier zit echter wel een grens aan. Volgens VVD Altena is het tijd dat de commissie ook een stap doet. Zij moet bereid zijn ingrepen in het gebouw te accepteren, juist om het gebouw voor de toekomst te behouden. VVD Altena vraagt het collega dan ook of het bereid is om af te wijken van het advies van de commissie, zodat het project toch door kan gaan.