Agressieve man aangehouden in Genderen

22 mei 2021, 11:53


Hulpdiensten

GENDEREN – Donderdagavond is een dronken man uit Genderen aangehouden, nadat hij tegen een lantaarnpaal was gereden.

Vlak voor middernacht kwam een melding bij de politie binnen dat een auto tegen een lantaarnpaal was gebotst op de Kromme Nol in Wijk en Aalburg. Volgens een getuige had de auto veel schade en waren de airbags opengeklapt, maar was de auto daarna doorgereden. De politie ging opzoek naar de auto en vond deze stilstaand met de alarmlichten aan in het buitengebied tussen Wijk en Aalburg en Genderen. Volgens de politie vertoonde man verward gedrag, stonk naar de alcohol en sloeg wartaal uit. Een ambulance werd opgeroepen om hem na te kijken. 

Tijdens het wachten op die ambulance stapte de bestuurder uit en veranderde zijn gedrag van verward naar agressief. Hij werd zelfs zo agressief, dat agenten zich genoodzaakt voelden pepperspray te gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht. Zijn auto is weggetakeld en de gemeente Altena gaat de beschadigde lantaarnpaal repareren.