Vaccinatielocatie in Almkerk geopend. Doel is 5000 prikken per week

20 mei 2021, 19:35


Lokaal Nieuws

ALMKERK – In Het Verlaat in Almkerk is woensdagmorgen 19 mei de coronavaccinatie begonnen.

Mark van Beers, sectormanager van GGD West-Brabant, vindt het erg fijn dat er nu een locatie is geopend in Almkerk. De GGD streeft na zo min mogelijk reistijd voor mensen die gevaccineerd moeten worden. Met een nieuwe locatie in Almkerk zijn de vaccinatielocaties in West-Brabant mooi geografisch verdeeld. Op korte termijn zouden op deze locatie 5.000 prikken per week gezet moeten gaan worden, maar de GGD kan hier opschalen naar 8.000 prikken per week. Op locatie wordt geprikt met het vaccin van Moderna.

Wethouder Shah Sheikkariem is blij met de opening van de locatie. Hij is ook trots dat het de gemeente is gelukt om een vaccinatielocatie binnen de gemeente te realiseren.