Vissers, ondernemers en agrariërs worden toch betrokken bij NLDelta

18 mei 2021, 18:05


Lokaal Nieuws

REGIO – Het nieuw te vormen Nationaal Park, NLDelta, gaat alsnog vissers, ondernemers en agrariërs bij het plan betrekken.

De plannen voor het natuurgebied, dat zich uitstrekt van Gorinchem tot aan de westkust van Goerree-Overflakkee en waarin ook delen van Altena zullen vallen, kwam in maart onder vuur te liggen omdat alleen natuurorganisaties gehoord zijn. NLDelta zegt nu de bestaande plannen te toetsen bij andere betrokken partijen. Waar nodig worden dan aanpassingen gemaakt.

Met het nieuwe Nationaal Park NLDelta moet de natuur beter worden beschermd en de economie een impuls krijgen. Ook moet de status van Nationaal Park de huidige natuurgebieden Haringvliet en de Biesbosch landelijk en internationaal meer aanzien geven.