Bronzen beeld van voormalig koningin Beatrix keert terug naar Dussen

18 mei 2021, 18:03


Lokaal Nieuws

DUSSEN – Het bronzen beeld van voormalig koningin Beatrix keert toch terug naar Kasteel Dussen.

Het beeld van kunstenaar Mari Andriessen, één van in totaal tien exemplaren, verhuisde ooit van de raadzaal in Kasteel Dussen naar de raadzaal van Werkendam. Na de gemeentelijke herindeling kwam het beeld per abuis op de veiling van overbodige inboedel terecht en werd verkocht. Dat leidde tot zoveel commotie dat de stichting die de nalatenschap van de kunstenaar beheert, toestemde om van een bestaand beeld een nieuwe mal te laten maken.

Zo ver is het uiteindelijk niet gekomen omdat bij een galerie in Amstelveen een ander exemplaar van het beeld opdook. De gemeente Altena wist het beeld voor 1250 euro te kopen en na restauratie van de sokkel is het klaar om opnieuw onthuld te worden. Dat gebeurt op vrijdag 28 mei.