Integrale handhavingsactie tijdens Hemelvaart in de Biesbosch

15 mei 2021, 19:31


Lokaal Nieuws

REGIO – Tijdens Hemelvaart, op donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei, was er een integrale handhavingsactie in de Biesbosch. De Biesbosch is een populair gebied en dat is te zien aan de vele bezoekers die het gebied dagelijks bezoeken. Deze intensieve recreatiedruk vraagt aandacht.

Door met handhavers van verschillende disciplines op te trekken, kan effectiever worden opgetreden tegen bezoekers die ongewenst gedrag laten zien. Doordat de bevoegdheden van handhavers aanvullend zijn en de benodigde kennis divers is, kan de samenwerking leiden tot een nog grotere professionalisering van handhaving en toezicht in en rondom de Biesbosch.

Op donderdag 13 mei was er een gezamenlijke handhavingsactie in de Dordtse, Sliedrechtse- en Hollandse Biesbosch. Door de koudere temperatuur en in de middag regenbuien, was er sprake van een rustige dag. Er is toezicht gehouden op zowel het water als op het land. In totaal zijn er 10 waarschuwingen uitgedeeld voor o.a. niet dragen dodemanskoord, het hebben van een kampvuur en snelvaren. 

Op vrijdag 14 mei was er een gezamenlijke handhavingsactie in de gehele Brabantse Biesbosch. Het weer was goed te noemen en er was sprake van een gezellige drukte. Duidelijk was dat het publiek in het gebied aanwezig was voor rust, ontspanning en de natuur. Excessen en grote overtredingen zijn gelukkig niet geconstateerd. In totaal zijn er drie verbalen geschreven voor het hebben van een kampvuur en het negeren van een gesloten verklaring. Daarnaast zijn er 10 waarschuwingen uitgedeeld.