Bootje met pech op Boven-Merwede in problemen

14 mei 2021, 22:51


Hulpdiensten

WOUDRICHEM – Op de Boven-Merwede bij Woudrichem is vrijdag avond 14 mei omstreeks 20.00 uur een bootje in de problemen geraakt door pech. Volgens de getuigen kwam er rook uit de motor waarna het bootje stuurloos is geraakt.

Het bootje raakte stuurloos ter hoogte van de Groesplaat tussen Sleeuwijk en Oudendijk. De Watertaxi Gorinchem IV van Riveer heeft het bootje langs zij gebonden en naar de historische haven van Woudrichem begeleid. Op het bootje waren twee opvarenden. Nadat de watertaxi het bootje met sleeptouw had veiliggesteld kwam Rijkswaterstaat nog ter plaatse.

Rijkwaterstaat heeft het bootje na controle nog verder gesleept naar de rijkswal zodat het vannacht uit de hekgolven van binnenvaartschepen ligt.