Woensdag start vaccineren in Almkerk

13 mei 2021, 18:22


Lokaal Nieuws

ALMKERK – In het Verlaat in Almkerk wordt vanaf volgende week woensdag 19 mei gestart met vaccineren, zo meldt GGD West Brabant.

De bedoeling is om 700 prikken per dag te kunnen zetten in Almkerk, maar dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. De locatie is dan ook zeven dagen per week geopend. Volgens burgemeester Egbert Lichtenberg is wel genoeg personeel beschikbaar om de locatie in Almkerk te kunnen bemannen. Recent liet de GGD weten nog honderden mensen nodig te hebben voor de West-Brabantse priklocaties. In heel West-Brabant moeten op korte termijn 81.000 prikken per week worden gezet in zes priklocaties.

Wie in aanmerking komt voor een vaccin, krijgt daarvoor een brief van de GGD of bericht van de huisarts. Vervolgens kan een afspraak worden gemaakt in één van de priklocaties. Als je vanaf woensdag een afspraak gaat plannen, is Almkerk ook als optie beschikbaar.