College wil ook startersappartement in kerk Dussen

13 mei 2021, 17:56


Lokaal Nieuws

DUSSEN – Het is nog steeds de bedoeling dat er 25 startersappartementen komen in de rooms katholieke kerk in Dussen.

Het college van Altena schrijft dat in beantwoording van vragen gesteld door de VVD. De partij had vragen gesteld omdat ontwikkelaars Jaap Smits en Henri van der Meijden naar eigen zeggen worden tegengewerkt door de commissie ruimtelijke kwaliteit. Maar het college ziet juist dat de commissie met de ontwikkelaars probeert mee te denken. De rooms katholieke kerk in Dussen is sinds 2007 een gemeentelijk monument., en de ontwikkeling van appartementen brengt veel ingrepen mee aan zowel de buiten- als binnenzijde van het monument. Daarom heeft de commissie ruimtelijke kwaliteit zich meermalen over verschillende varianten gebogen, wat volgens het college zeer gebruikelijk is bij de omvang van een project als dit.