Brede school Almkerk zomer 2024 gereed

13 mei 2021, 17:58


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Als alles meezit, kan de brede school in Almkerk, waar al lang naar wordt uitgezien, na de zomer van 2024 in gebruik worden genomen.

Wethouder Shah Sheikkariem vertelde dit de raad tijdens de bespreking van de locatiekeuze. Het college van burgemeester en wethouders van Altena heeft zich eerder uitgesproken voor het bouwen van de school op de locatie van ’t Verlaat. Volgende week wordt duidelijk of de gemeenteraad dit overneemt, of dat het de voorkeur geeft aan de locatie van ‘d Uylenborch, in combinatie met het tegenovergelegen evenemententerrein. Een nieuwe school is geen overbodige luxe. Nog afgelopen week heeft het team van d’Uylenborch de raad laten weten dat het echt noodzakelijk is de bouw snel te realiseren. Bij de locatiekeuze is de bevolking betrokken. Op de vrijkomende locaties van d’Uylenborch en de Almgaard denkt het college woningen te kunnen bouwen.