Vestingdriehoekdagen starten met kick-off

11 mei 2021, 06:18


Regio Info

REGIO – Op zaterdag 29 mei wordt het startsein gegeven voor de Vestingdriehoekdagen in mei 2022. Dit op initiatief van de Vestingdriehoek: een samenwerkingsverband tussen Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Fort Vuren en Slot Loevestein.

Het doel is om de regio op toeristisch vlak op de kaart te zetten en ondernemers en inwoners te verbinden. Oorspronkelijk zouden de Vestingdriehoekdagen dit jaar plaatsvinden, tien jaar na de eerste succesvolle editie. Door corona wordt het evenement echter verschoven naar mei volgend jaar. Toch wil de organisatie het niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom kiezen zij voor een kleinschalige kick-off. Wandelen, fietsen en varen in de unieke Vestingdriehoek staan centraal. Onderweg kan men volgens de geldende corona-maatregelen genieten van lekkers (to go), culturele activiteiten buiten, fijne terrasjes en mooie winkels.

De verschillende bestuurders zullen de dag aftrappen met een Vestingdriehoek ontbijt to go bij de aanbiedende ondernemer op één van de locaties. Per locatie worden de eerste 10 ontbijtjes gratis weggegeven middels een winactie. In Gorinchem valt de kick-off van de Vestingdriehoekdagen samen met de opening van Iktoon op Volle Toeren. De organisatie pakt graag weer groots uit tijdens de Vestingdriehoekdagen op 28 en 29 mei 2022.