Leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen dansen onder schooltijd

11 mei 2021, 06:13


Lokaal Nieuws

EETHEN – Dansdocent Vijay reisde met zijn muziekinstallatie af naar Eethen en bezorgde de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool veel plezier.

De school organiseert elk jaar een cultuurmaand. De uitdaging dit jaar lag op het sociale aspect. De kinderen hadden een opsteker nodig na weken van thuisonderwijs. De school ging hierover in gesprek met de Bibliotheek CultuurPunt Altena. Het leverde een mooi cultuurproject op waarbij ‘dans’ centraal stond.

Dans verbindt

Arianne van der Waal, cultuurcoach bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena, vertelt: “Elk jaar organiseert de Prins Willem Alexander een cultuurmaand. Nu met de huidige maatregelen is het wat lastiger. De school kwam zelf met het initiatief om iets te organiseren, daar worden we natuurlijk ook enthousiast van.” Samen met directeur Jacqueline van Meeteren organiseerde ze vier middagen op de school. Elke groep kreeg twee workshops dans van Vijay. De tweede les werd de dans ook gefilmd. De filmpjes worden gemonteerd tot een gezamenlijke video. “Ondanks dat de klassen niet gemengd kunnen worden, doen ze op deze manier toch wat samen en zijn ze verbonden in de video”, aldus Arianne.

Enthousiaste leerlingen en leerkrachten

Directeur Jacqueline van Meeteren vertelt: “Vanuit ons cultuurbeleidsplan willen we onze leerlingen in aanraking laten komen met verschillende vormen van kunst- en cultuur en willen we de leerlingen stimuleren zich positief en creatief te ontwikkelen. Afgelopen najaar maakten de kinderen kennis met dans vanuit het cultuurmenu. Dat wilden we dit voorjaar doorzetten, door corona helaas wel wat anders dan we voor ogen hadden. Dat mocht de pret niet drukken. Onze leerlingen en leerkrachten zijn heel enthousiast. Bewegen is zeer belangrijk maar juist ook het samen instuderen en werken aan één uitvoering werkt stimulerend en is goed voor de cohesie in de groepen.”