Hankse amateurhistoricus Louis de Bot overleden

8 mei 2021, 16:25


Lokaal Nieuws

HANK – Zaterdagmorgen is Louis de Bot uit Hank onverwachts overleden.

Hij werd vooral bekend als amateurhistoricus van Hank. Zijn kennis van het dorp was groot en hij zette zich met Archiefkring Hank in om de historie daarvan te bewaren voor de volgende generaties. De geschiedenis van zijn dorp hield hij levend door verhalen en foto’s te delen. Dat deed hij onder meer via de Facebookpagina De Hang Toen & Nu en eerder met zijn roman ‘Dese see is egt te hoog’ die in 2008 verscheen. In dat jaar ontving De Bot ook een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor Hank.

In de jaren zeventig was De Bot gemeenteraadslid in de voormalige gemeente Dussen. Daarnaast vervulde hij ook diverse bestuursfuncties. Hoewel hij de laatste jaren wat lichamelijke tegenslag had, zat De Bot niet bepaald stil. Vooral de Brug van Jannezand hield hem bezig. Louis de Bot werd 76 jaar.